Blog

Gourmet Sandwich

2013-04-23 22:39

YΛΙΚΑ:

1 Φρεσκοκομμένη ντομάτα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

4 κρεμμύδια για το καραμέλωμα

2 φύλλα μαρούλι

2 φέτες χαλούμι

1 καρότο τριμμένο

2 φέτες χοιρινό ψημένο μπούτι

1 σκελίδα σκόρδο

λίγη ρίγανη

λίγη πάπρικα

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο (για το καραμέλωμα κρεμμυδιών)

μισό φλιτζάνι μέλι

λίγο δυόσμο

λίγο φασκόμηλο

1 μπαγκέτα

λίγο λάδι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο ανάβουμε το μάτι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια που είναι για να τα καραμελώσουμε τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες. Ύστερα παίρνουμε άλλο ένα τηγανάκι το βάζουμε στο διπλανό μάτι και ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο μόλις κάψει ρίχνουμε τις φέτες από το χαλούμι μας για να τις ψήσουμε.. προσέχουμε μην μας καούν .. μόλις ροδίσουν λίγο τις βγάζουμε. Στο μεταξύ ρίχνουμε στα κρεμμύδια μας το ξύδι ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το μέλι μας. Τα αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να καραμελώσουν  και τα αφαιρούμε.. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και αρχίζουμε την σάλτσα μας.. Το βάζουμε στην φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι να τσιαγαριστεί , πολτοποιούμε το σκόρδο και το ρίχνουμε και αυτό μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε τον δυόσμο, την πάπρικα , λίγο φασκόμηλο , το φρεσκοτριμμένο πιπέρι , λίγη ρίγανη και αλάτι. Ανακατεύουμε αφήνουμε 5 λεπτά να σιγοβράσει και το κατεβάζουμε από την φωτιά.. Παίρνουμε την μπαγκέτα μας και την ανοίγουμε στη μέση ώστε να μπει η γέμιση μέσα. Παίρνουμε αρκετή από την σάλτσα και αλείφουμε καλά από μέσα το ψωμί μας και προσθέτουμε τις φέτες από το ψημένο μπούτι , το χαλούμι και το μαρούλι το οποίο έχουμε πλύνει καλά. Και τέλος προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια μας. Και το σάντουιτς μας είναι έτοιμο!

Καλή σας όρεξη..

 

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

2013-04-21 22:23

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ:

ΥΛΙΚΑ:

σπανάκι

φρέσκο κρεμμυδάκι και πράσο

φέτα ή ανάλατη μυζήθρα

πιπεριές διάφορων χρωμάτων

κρεμμύδι ξερό

σκόρδο

λάδι

κρέμα γάλακτος

πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

ΖΥΜΗ:

νερό

αλεύρι

λίγο ξύδι

λίγο αλάτι

λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

θα ρίξουμε λάδι μέσα στην κατσαρόλα και το κρεμμυδάκι μας το ξερό μαζί με το σκόρδο να τσιγαριστούν. Και ρίχνουμε σε κυβάκια και τις πιπεριές μας.. Περιμένουμε να μαλακώσουν και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το φρέσκο κρεμμυδάκι με το πράσο. Τα αφήνουμε να ψηθούν και να λιγοστέψουν.. Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι το αφήνουμε να ψηθεί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας στην κατσαρόλα από κάτω προς τα πάνω να ενσωματωθούν. Ύστερα ρίχνουμε το τυρί ξανά ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ενσωματώνουμε ανακατεύοντας και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Και η γέμιση μας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει.. Και ετοιμάζουμε το φύλλο μας.

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ , προσθέτουμε λίγο ξύδι και αλάτι , και λίγο λάδι προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε. Τόσο νερό ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια.. Και το ζυμώνουμε καλά το αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια για να κάνουμε πάνω και κάτω φύλλο και τα ανοίγουμε στις διαστάσεις του ταψιού μας με έναν πλάστη. Ύστερα λαδώνουμε το ταψί μας στρώνουμε το ένα φύλλο προσθέτουμε την γέμιση απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.. Χαράζουμε σε κομμάτια την πίτα μας ρίχνουμε λίγο λαδάκι κια ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στην μεσαία σκάλα στον αέρα στουσ 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο μας.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

 

Προϊόντα: 1 - 2 από 2

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.