ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
-
-
Ξεχωρίστε τα κολλημένα ποτήρια.
Για να ξεχωρίζετε τα ποτήρια τα οποία έχουν κολλήσει, χωρίς να τα σπάτε, γεμίστε τό από πάνω με κρύο νερό και βάλτε τό από κάτω σε ζεστό νερό. -
Διώξτε την μυρωδιά του ψαριού ή άλλων φαγητών.
Για να διώξετε την μυρωδιά του ψαριού, ή άλλων φαγητών, βάζετε μερικές σταγόνες άρωμα βανίλλιας σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνετέ το για ένα λεπτό. -
Λεκέδες σκουριάς στις κατσαρόλες.
Για να βγάλετε λεκέδες σκουριάς από τις κατσαρόλες σας, τρίψτε τις πρώτα με ένα συρματάκι και μετά με μισό ωμό κρεμμύδι
-
Όταν κάνετε στο σπίτι ζύμη για πίτσα, προσθέστε μία πρέζα ζάχαρη. Δεν θα αλλοιωθεί η γεύση της και θα γίνει τραγανή.
-
Τραγανά μπισκότα.
Για να μένουν τραγανά τα μπισκότα, ή τα μπατόν σαλέ σας, ρίχνετε στο κουτί τους δύο κομματάκια ζάχαρη. -
Ξαναζωντανέψτε τό τυρί.
Σας έχει μείνει ένα μικρό κομμάτι τυρί, το οποίο έχει ξεραθεί; Πάρτε ένα καθαρό άσπρο πανί, βουτήξτε το σε λίγο ξύδι και στύψτε καλά. Τυλίξτε το τυρί για λίγες ώρες. Θα ξαναβρεί την γεύση και την υφή του. -
Φυλάξτε το κρασί το οποίο περίσσεψε.
Σας μένει λίγο κρασί στο μπουκάλι; Μην το πετάτε. Βάζετέ το στην κατάψυξη, σε παγοθήκες. Θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες. -
Δώστε προσωπική γεύση στις έτοιμες σάλτσες.
Για να δίνετε μία προσωπική γεύση στις έτοιμες σάλτσες ντομάτας, προσθέστε μία φρέσκια ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς τα σπόρια και κομμένη σε κύβους, λίγο βασιλικό, σκόρδο και ελαιόλαδο. -
Ξεχωρίστε εύκολα τα ξηρά φρούτα.
Πριν χρησιμοποιήσετε τα ξηρά φρούτα τα οποία κολλάνε (χουρμάδες, σταφίδες, κ.λπ.), βάζετέ τα για λίγα λεπτά σε ζεστό φούρνο. Θα ξεχωρίζουν πολύ πιο εύκολα -
Αβοκάντο έτοιμα να φαγωθούν.
Τα αβοκάντο ωριμάζουν γρηγορότερα, εάν τα βάλουμε σε ένα μπωλ γεμάτο αλεύρι. Εάν μία οδοντογλυφίδα εισχωρεί εύκολα σε ένα σημείο τους, είναι έτοιμα να φαγωθούν. -
Στεγνώστε τά στενά βάζα ή ποτήρια.
Για να στεγνώσετε τα στενά βάζα, ή ποτήρια, βάλτε μέσα ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας τυλιγμένο, ώστε να απορροφήσει το νερό το οποίο δεν φτάνετε. -
Για να χυλώσει η φασολάδα που βράσατε στη χύτρα, θα προσθέσετε λίγη τριμμένη πατάτα και θα βράσετε σε δυνατή φωτιά.
-
Για να μην χάνεται η γεύση των μπαχαρικών.
Φυλάτε τα μπαχαρικά στο ψυγείο, για να μην χάνουν την γεύση τους. -
Διατηρήστε τα μπισκότα και τα γλυκά.
Τα μπισκότα και τα γλυκά θα διατηρούνται μαλακά, εάν βάζετε μία φέτα άσπρο ψωμί, στο σκεύος στο οποίο τα φυλάτε. Η υγρασία του ψωμιού, θα τα εμποδίζει να ξεραθούν. -
Για να μην σπάνε τα κρακεράκια ή οι φρυγανιές.
Για να μην σπάνε τα κρακεράκια, ή οι αλμυρές φρυγανιές, όταν τις αλείφετε με διάφορα μείγματα, ακουμπάτε τις σε μία φέτα ψωμί, για τοστ. -
Χρειάζεστε κρέμα γάλακτος και δεν έχετε στο σπίτι; Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα μείγμα γάλακτος και βουτύρου σε αναλογία 3/4 προς 1/4.
-
Για να αργούν να ωριμάσουν οι μπανάνες.
Για να μην ωριμάζουν οι μπανάνες σας πολύ γρήγορα, τυλίγετέ τις ξεχωριστά σε εφημερίδα και βάζετέ τις στο ψυγείο, στο συρτάρι για τα λαχανικά. -
Για να μην κολλά το μέλι στο κουτάλι.
Περάστε το κουτάλι από βραστό νερό, πριν το χρησιμοποιήσετε για το μέλι. Έτσι δεν θα κολλά μετά στο κουτάλι. -
Τέλειο κρέας κατσαρόλας.
Εάν θέλετε το κρέας κατσαρόλας με λαχανικά, να είναι πραγματικά τέλειο, λίγο προτού το σερβίρετε ρίξτε του λίγο δυνατό ποτό και αφήστε το ένα με δύο λεπτά στην φωτιά.