ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ:
ΥΛΙΚΑ:
σπανάκι
φρέσκο κρεμμυδάκι και πράσο
φέτα ή ανάλατη μυζήθρα
πιπεριές διάφορων χρωμάτων
κρεμμύδι ξερό
σκόρδο
λάδι
κρέμα γάλακτος
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
ΖΥΜΗ:
νερό
αλεύρι
λίγο ξύδι
λίγο αλάτι
λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
θα ρίξουμε λάδι μέσα στην κατσαρόλα και το κρεμμυδάκι μας το ξερό μαζί με το σκόρδο να τσιγαριστούν. Και ρίχνουμε σε κυβάκια και τις πιπεριές μας.. Περιμένουμε να μαλακώσουν και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το φρέσκο κρεμμυδάκι με το πράσο. Τα αφήνουμε να ψηθούν και να λιγοστέψουν.. Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι το αφήνουμε να ψηθεί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας στην κατσαρόλα από κάτω προς τα πάνω να ενσωματωθούν. Ύστερα ρίχνουμε το τυρί ξανά ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ενσωματώνουμε ανακατεύοντας και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Και η γέμιση μας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει.. Και ετοιμάζουμε το φύλλο μας.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ , προσθέτουμε λίγο ξύδι και αλάτι , και λίγο λάδι προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε. Τόσο νερό ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια.. Και το ζυμώνουμε καλά το αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια για να κάνουμε πάνω και κάτω φύλλο και τα ανοίγουμε στις διαστάσεις του ταψιού μας με έναν πλάστη. Ύστερα λαδώνουμε το ταψί μας στρώνουμε το ένα φύλλο προσθέτουμε την γέμιση απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.. Χαράζουμε σε κομμάτια την πίτα μας ρίχνουμε λίγο λαδάκι κια ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στην μεσαία σκάλα στον αέρα στουσ 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο μας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!