ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ:


Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό (αρκετό, πάνω από την μέση της κατσαρόλας),Ρίχνουμε τα κόκαλα από το κοτοπουλο μέσα , κομμάτια καρότου, κρεμμύδια, πιπεριές χωρίς τα σπόρια, σέλερι, πράσο, κοτσανάκια από μαιντανό, σκόρδο, κόκκινους κόκκους πιπεριού, μαύρους κόκκους πιπεριού, δαφνόφυλλα και λίγα ξυλαράκια γαρύφαλλου.. Το βράζουμε αρκετά και το ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.. Το σουρώνουμε γιατί θέλουμε μόνο το ζουμί και Το χρησιμοποιούμε σε αρκετα φαγητά για γεύση και αντί για σκέτο νερό εμείς προσθέτουμε τον ζωμό που φτιάξαμε.. Μπορούμε να το φυλάξουμε και σε παγωθήκες στην κατάψυξη και όταν το χρειαστούμε το προσθέτουμε απ ευθείας στο φαγητό μας χωρίς ξεπάγωμα...

 

ΚΟΚΟΡΑΣ:

ΥΛΙΚΑ:

φιλέτο από κόκορα

250 γρ κρέμα γάλακτος

150 γρ ντεμιγκλας

200 γρ πράσο ψιλοκομμένο

1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο

200 γρ μανιτάρια κομμένα σε μισοφέγγαρα

αλάτι

πιπέρι

3 ντοματάκια και 1 καρότο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μπλανσάρουμε το πράσο μας μες το νερό 3 - 4 λεπτά. Και αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο μας.. Το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε λίγο λάδι μες στο τηγάνι ρίχνουμε το μπλανσαρισμένο πράσο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να σοταριστούν ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε, μόλις και τα μανιτάρια μας έχουν μαλακώσει ρίχνουμε την ντεμιγκλας (είναι σαν ζωμός αλλά πηχτός το βάζουμε για γεύση και το οποίο δένει και διάφορες σάλτσες..) Το αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας μην καεί η ντεμιγκλας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ανακατεύουμε και όταν πήξει λίγο είναι έτοιμο. Αφαιρούμε από την φωτιά και βάζουμε μέσα σε ένα αλλό τηγανάκι τον κόκορα ίσα να θωρακιστεί λίγο και από τις 2 πλευρές αλλά όχι να ψηθέι γιατί θα το τελειώσουμε στο φούρνο. Το αφαιρούμε από το τηγάνι το βάζουμε σε ταψάκι και προσθέτουμε πάνω από το φιλέτο μας 2 κουταλιές λάδι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Στο μεταξύ βάζουμε τα ντοματάκια με λίγο λαδάκι στο τηγάνι να τσιγαριστούν τα αφαιρούμε και προσθέτουμε το καρότο το οποίο έχουμε κόψει σε 3 κομμάτια και το έχουμε μπλανσάρει πρωτού... να τσιγαριστούν και αυτά. Αφαιρούμε και τον κόκορα από το φούρνο και στήνουμε το πιάτο μας. Βάζουμε λίγο από αυτό που φτιάξαμε με το πράσο στο πιάτο μας και από πάνω βάζουμε το φιλέτο μας που έχουμε κόψει σε κομμάτια και δίπλα τα ντοματάκια και τα καρότα γαρνίρουμε με μαιντανό.

Καλή σας όρεξη!!